Binnenvaarttransport

Bedrijven willen steeds duurzamer en efficiënter ondernemen. De afgelopen jaren zijn er in de transport veel ontwikkelingen geweest. Een van deze ontwikkelingen is de uitbreidingen van vervoer over water. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van transport over water. Via de binnenvaart is het mogelijk grote hoeveelheid goederen tegen lage kosten en met een lage CO2-uitstoot per ton te vervoeren. Het is hierdoor niet alleen een duurzamere manier van transport, maar ook een betrouwbare en flexibele manier. Het is een goed alternatief voor de toenemende files en de daarmee gepaarde kosten. 

 

De bereikbaarheid van de havens is uitstekend. De havens van Port of Zwolle zijn bereikbaar voor klasse Va schepen. Binnenvaart- en kustschepen van maximaal 2.500 ton bij een maximale diepgang van 3,5 meter, kunnen de havens bereiken. Port of Zwolle is nog volop in ontwikkeling. Eén van de ambities is om in de toekomst schepen tot 4.000 ton te kunnen ontvangen in de Zuiderzeehaven. 

 

Via de binnenvaart is Port of Zwolle verbonden met Duitsland, Europa en Rusland. De vier afvaarten per week op terminals in Rotterdam verbinden Port of Zwolle met de rest van de wereld.