Droge bulk

Voor het op- en overslaan van droge bulk kent Port of Zwolle uitstekende mogelijkheden. Droge bulk, zoals graan en meststoffen vinden via Port of Zwolle hun weg richting de eindgebruiker met Europa als belangrijk afzetgebied. Voor elk type droge bulk, van ijzererts en granen tot meststoffen, vindt u in Port of Zwolle de juiste dienstverlener.

 

In Port of Zwolle is één van de grootste graandepots van Noordwest-Europa gerealiseerd. Het depot heeft een opslagcapaciteit van ruim 130.000 ton. Wanneer de graanoogst op zijn top is, rijdt er elke drie minuten een vrachtwagen door de poort. Een logistieke uitdaging!

 

De bereikbaarheid van de havens is uitstekend. De havens Port of Zwolle zijn bereikbaar voor klasse Va schepen. Binnenvaart- en kustschepen van maximaal 2.500 ton bij een maximale diepgang van 3,5 meter kunnen de havens bereiken. Port of Zwolle is nog volop in ontwikkeling. Eén van de ambities is om in de toekomst schepen tot 4.000 ton te kunnen ontvangen in de Zuiderzeehaven.

 

De havens van Port of Zwolle liggen gunstig op een knooppunt van verbindingen. De grote nationale transportassen kruisen elkaar hier. Port of Zwolle is niet alleen via binnenwater goed bereikbaar, maar ook via spoor en wegennet. Via deze wegen vinden de producten hun weg van en naar de Randstad, Noord-Nederland, Duitsland en Europa.

 

Contact

Wilt u meer weten hierover? Neem contact op met het voor u relevante bedrijf.