RoRo

RoRo shipping (roll-on/roll-off) is een speciaal soort vervoer. De ladingen worden rijdend aan boord of van boord gereden. Vooral voor voertuigen met grote afmetingen en zware gewichten is dit een goede optie. Port of Zwolle heeft de mogelijkheden om dit soort ladingen snel te laden en te lossen, zonder veel kans op schade. De bedrijven die gevestigd zijn in Port of Zwolle verschepen de RoRo-ladingen met de grootste zorg van a naar b. 

 

Port of Zwolle beschikt over een RoRo faciliteit, die geschikt is voor de op- en overslag van rollend materiaal. De terminal voldoet volledig aan de standaard eisen (ISO 6812) voor een roll on/roll off ship to shore verbinding. De schepen kunnen snel en efficiënt geladen en gelost worden. De RoRo faciliteit ligt in de Zuiderzeehaven van Kampen. 

De bereikbaarheid van Port of Zwolle is uitstekend. De havens zijn bereikbaar voor klasse Va schepen. Binnenvaart- en kustschepen van maximaal 2.500 ton bij een maximale diepgang van 3,5 meter, kunnen de havens bereiken. 

 

De havens van Port of Zwolle liggen gunstig op een knooppunt van verbindingen. De grote nationale transportassen kruisen elkaar hier. Port of Zwolle is niet alleen via binnenwater goed bereikbaar, maar ook via spoor en wegennet. Via deze wegen vinden de producten hun weg van en naar de Randstad, Noord-Nederland, Duitsland en Europa. 

 

Contact
Meer weten over de RoRo faciliteiten in Port of Zwolle? Neem contact op met één van de onderstaande bedrijven. 

•    IJDT Kampen (IJsseldelta terminal Kampen, op-, overslag en afhandeling).
•    MCS Meppel (Containerterminal Meppel, fullservice container logistics).